Verkostomarkkinointi on joillekin punainen vaate ja suorastaan kirosana. Verkostomarkkinointi mielletään huijaukseksi ja epäilyttäväksi toiminnaksi.

Mä haluan osaltani parantaa verkostomarkkinoinnin mainetta ja haluan blogini avulla kertoa tästä alasta enemmän.

Verkostomarkkinointi on parhaimmillaan keino saada lisätuloja, saada uusi päätyö, tutustua samanhenkisiin ihmisiin, parantaa omaa hyvinvointiaan, kouluttautua ja oppia uutta, tehdä paikkariippumatonta työtä, lista on loputon.

Verkostomarkkinoinnilla on kuitenkin todella huono maine.

Jotkut edelleen mieltävät verkostomarkkinoinnin pyramidihuijaukseksi, tyrkyttämiseksi, kaupusteluksi ja epäilyttäväksi toiminnaksi.

Tässä muutamia syitä, miksi mun mielestä verkostomarkkinoinnilla on huono maine.

Pyramidihuijaukset

Verkostomarkkinointi yhdistetään usein pyramidihuijaukseen.

Pyramidihuijauksessa yritetään saada mahdollisimman monta ihmistä mukaan, houkutella ihmisiä tuhlaamaan rahansa yritykseen, ja pyramidin huipulla olevat ihmiset käärivät rahat itselleen. Pyramidihuijauksessa tuotteet ovat täysin toisarvoisia.

Pyramidihuijaukset ovat aika tehokkaasti pilanneet verkostomarkkinoinnin maineen. Vaikka näillä kahdella asialla ei edes ole mitään tekemistä keskenään!

Verkostomarkkinoinnissa myydään tuotteita ja halutessaan myös rekrytoidaan uusia ihmisiä mukaan. Samalla tavalla kuin yrityksissä, yritykset myyvät tuotteita ja rekrytoivat uusia ihmisiä mukaan yritykseen.

Pyramidihuijauksissa tuote ei ole tärkeä, kun taas verkostomarkkinoinnissa tuote on kaiken keskiössä.

Tyrkyttäminen

Jotkut edustajat saattavat sortuvat tähän, nimittäin tyrkyttämiseen. Ja tämä voi osaltaan luoda huonoa mainetta. Verkostomarkkinoinnin edustajien ei kuitenkaan tarvitse tyrkyttää tuotteita.

Mä uskon, että kun esittelee tuotteita ja niiden tuomia hyötyjä, asiakkaat itse haluavat ottaa suhun yhteyttä. Koska tuotteet ovat niin hyviä!

Epävarmat tulot

”Eihän sillä edes tienaa mitään.”

Verkostomarkkinoinnissa kaikki on itsestään kiinni. Jos et tee mitään, et saa myöskään lisätuloja. Ei ole olemassakaan helppoa ja ilmaista rahaa. Jos joku sellaista lupaa, niin hälytyskellojen pitäisi jo soida ja lujaa.

Voi olla, että et tienaa tällä alalla mitään. Voi olla, että teet tästä uuden päätyön.

Sun pitää olla pitkäjänteinen ja haalia asiakaskuntaa ajan kanssa. Ihan kuin missä tahansa yritystoiminnassa.

Tässä mielestäni yleisimmät syyt, miksi alalla on huono maine.

Jätetään epäilijät omaan arvoonsa ja parannetaan alan maine yhdessä! 😊

Otathan tilini seurantaan Instagramin puolella!