Verkostomarkkinoinnin huono maine. Tästä aiheesta voisi puhua loputtomasti.

Verkostomarkkinointi sanana on joillekin kirosana ja punainen vaate. Verkostomarkkinointi on huijausta, epäilyttävää kaupustelua ja pyramidihuijaus.

Anteeksi mitä??

Olet varmasti kohdannut ennakkoluuloja verkostomarkkinointia kohtaan. Voi olla että täysin tuntemattomat ihmiset ovat kertoneet sinulle mielipiteensä työstäsi.

Myös potentiaaliset asiakkaat tai tiimiläiset voivat esittää vastaväitteitä ja epäilyksiä koko alaa kohtaan.

Mitä ihmettä näille epäilijöille pitäisi oikein vastata?

Kerro faktatietoa

Ihan aluksi kannattaa kertoa faktatietoa yrityksestäsi. Huijaukset eivät kauaa kestä, ja esimerkiksi pyramidihuijaukset saadaan yleensä aika nopeasti tyrehtymään.

Jos verkostomarkkinointiyritys on ollut toiminnassa esimerkiksi 30 vuotta, on mahdoton edes ajatella että kyseessä olisi huijaus.

Miten tällainen yritys edes voisi olla enää toiminnassa Suomessa?

Faktatieto on faktatietoa, ja siihen on vaikea kenenkään sanoa mitään vastaan. Luultavasti epäilyt eivät silti tähän lopu, sillä luultavasti vastaväittelijäsi on päättänyt että verkostomarkkinointi on epäilyttävää.

Tässä vaiheessa siirry seuraavaan kohtaan.

Kysy suoraan

Kysy epäilijältä suoraan, mikä siinä verkostomarkkinoinnissa on niin kamalaa. Mistä hänen ajatuksensa kumpuavat? Onko hän tullut joskus huijatuksi jonkun yrityksen toimesta?

Avoin ja rehellinen keskustelu auttavat useimmiten ymmärtämään toista osapuolta paremmin.

Tarkoituksena ei ole vängätä ja tuputtaa, vaan ainoastaan keskustella siitä, miksi epäilijä tuntee kuin hän tuntee. Jokaisella on oikeus mielipiteeseen.

Saatat lukea tätä tekstiä ja ajatella että ”Juupajuu, olen saanut niin paljon kuraa niskaan verkostomarkkinoinnin vuoksi, eikä siihen ole mikään keskustelu auttanut”.

Kyllä, joskus asia on näin. Ja se on ärsyttävää.

Tässä vaiheessa olet valmis siirtymään seuraavaan kohtaan.

Lopeta keskustelu ystävällisesti

Joskus tämä on yksinkertaisesti paras vaihtoehto. Vänkääminen, nahistelu ja loputon mielipiteiden vaihtaminen ei johda mihinkään.

Joskus on vain parempi todeta, että ”Selvä, olemme asiasta eri mieltä”.

Toivota hyvää päivänjatkoa ja jatka elämääsi.

Monet verkostomarkkinoijat ovat kertoneet minulle ihmisten ennakkoluuloista alaa kohtaan. Ja tiedän itsekin ennakkoluuloista, olenhan verkostomarkkinoija itsekin.

Tämä on mielestäni todella harmi, sillä ala on mitä mahtavin mahdollisuus tienata lisätuloja kotoa käsin. Saada uusi harrastus, tutustua ihmisiin, kouluttautua, rakentaa uusi ura… Mahdollisuuksia on äärettömän paljon.

Mutta siitä huolimatta jotkut ovat ottaneet elämäntehtäväkseen vihata verkostomarkkinointia. Mutta mä väitän, että se antaa vain tästä ihmisestä tietämättömän kuvan, kun hän vänkää olemattomilla ja epäluotettavilla ”lähdetiedoillaan”.

Maailmaan mahtuu monenlaisia ihmisiä ja kaikilla on oikeus mielipiteeseen. Vänkääjät kannattaa kuitenkin jättää omaan arvoonsa.

Lue myös: Miksi verkostomarkkinoinnilla on huono maine?

Oletko sä kohdannut ennakkoluuloja verkostomarkkinoinnin takia?

Seuraa tiliäni Instagramin puolella ja jatketaan keskustelua!