Miten tehdä verkostomarkkinoinnista päätyö sosiaalisen median avulla?

Elina Palonen on onnistunut tässä esimerkillisesti. Olen superinnoissani, että pääsen jakamaan sulle Elina Palosen haastattelun, yksinoikeudella.

Kuka on Elina Palonen ja mistä kaikki alkoi?

”Olen Palosen Elina, 49 vuotta nuori nainen Vesilahdelta, Pirkanmaalta.

Tähän ikään mennessä olen nähnyt yhtä, jos toistakin verkostomarkkinointitoimintaa ympärilläni. Itsekin olen kokeillut paria sorttia onnistumatta niissä ollenkaan.

4 vuotta sitten elämässäni tapahtui monta muutosta. Isoin niistä oli äitini sairastuminen haimasyöpään, tautiin, joka vei hänet vain 5,5 viikon sairastamisen jälkeen.

Kaikki, jotka ovat kohdanneet läheisen ihmisen menetyksen pohtivat omaa elämäänsä ja miettivät sen mielekkyyttä. Niin tein minäkin. Mietin: jos huomenna kuolen, teinkö sitä mitä halusin? Oikeasti.

Päätin muuttaa omaa toimintaani ja keskittyä kerrankin ihan vain itseeni. Kuulostaa itsekkäältä, mutta jos me itse emme pidä itsestämme huolta, kuka sen sitten tekee?

Kuin tilauksesta näin ystäväni Facebook-sivuilla kuvan granaattiomenaisesta Tender Caresta. Tuo kuva sai mut klikkaamaan linkistä, joka johti Oriflamen sivuille.

Tästä tuotteesta kaikki alkoi.

Tutkin niitä pitkään ja hartaasti ja laitoin ystävälleni viestin, että nyt voisin olla Oriflamesta kiinnostunut. Hän oli pyytänyt mua mukaan 5 kuukautta aiemmin, mutta mä en ollut vastannut mitään.

Elokuussa tulee siis 4 vuotta tuosta mun päätöksestä lähteä mukaan verkostomarkkinointiin. Lähdin mukaan kuitenkin aivan eri asenteella kuin ennen. Halusin saada tuotteet itselleni edullisemmin ja pitää hauskaa.

Halusin itselleni jotain omaa, hyvääoloa tuottavaa toimintaa ja Oriflame vaikutti siihen hyvältä vaihtoehdolta.

Ajattelin myös, että nyt voisin koittaa, mihin mun rahkeet tässä bisneksessä riittävät ja etten saisi itse olla oman itseni pahin este eli tällä kerralla en luovuttaisi, kun kohtaisin vastatuulta.

Näin Oriflamesta tuli päätyö

Alkutaipaleeni oli suht tasaista taaperrusta, sain pientä lisärahaa, mutta siinäpä se. Huomasin, että oma toimintani määrittelee ansioni. Jos en tehnyt mitään, en saanut mitään. Reilu peli.

Talvella 2020 tein Facebookiin oman sivun kosmetiikkahömpötykselleni. Naivisti kuvittelin, että tuhat seuraajaa tipahtaa sivuilleni tuosta noin vain. Ei, niin se ei mene.

Mutta koska tein sisältöä joka ikinen päivä ja uskaltauduin myös kokeilemaan livevideoiden voimaa, alkoi seuraajia tulla lisää. Ja ennen kaikkea sellaisia seuraajia, jotka olivat aidosti kiinnostuneita minusta ja Oriflamesta.

Rohkaistuin tarjoamaan heille Oriflamen tarjoamia mahdollisuuksia ja tiimini rakennus oli alkanut kunnolla.

Kasvu oli koko vuoden 2020 aikamoista ja niinpä marraskuussa tein päätöksen jättäytyä tämän bisneksen huomaan kokonaan.

Parasta Oriflamessa

Parasta Oriflamessa on sen mulle tarjoama vapaus. Vapaus päättää mitä teen, milloin teen ja missä sitä teen. Voin itse vaikuttaa omiin tuloihini ja saan myös päättää kenen kanssa töitäni teen.

Ilman työtä raha ei kuitenkaan tililleni napsahda ja niin sen pitääkin olla. Se, joka tekee, saa.

Oriflame on tuonut elämääni myös huikean määrän upeita ihmisiä. En olisi tavannut heitä ikinä muuten. Pelottava ajatus.

Olen päässyt palkintomatkoille, juhlinut upeissa bileissä ja saanut palkintoja tekemästäni työstä.

Oriflamessa parasta on myös se, että aina kun onnistut, sitä juhlitaan porukalla. Yhteishenki, into ja tahto ovat arvoja, joihin on helppo nojata.

Parhaat vinkit someen ja rekrytointiin

Olen rakentanut oman bisnekseni 98% Facebookin kautta/avulla. Sivuni seuraajamäärä on noussut yli 3000 ja se on tulosta pitkäjänteisestä työstä.

Postaan jokaikinen päivä, oli joulu tai juhannus, niin olen aina näkyvilla ja saatavilla. Sivuni sisältö on minua itseäni: avointa, rehellistä ja kaunistelematonta.

Mikäli haluat olla mielenkiintoinen somessa, muistathan olla sinä itse ja postaa muutakin kuin kauniita valmiita tuotekuvia.

Kerron livevideoissa omia ajatuksiani elämästä ja naiseudesta. En pelkää tunteiden näyttämistä enkä mokaamista. Moka on lahja, siitä voi aina oppia ja sille pitää osata nauraa.

Kun on aito ja helposti lähestyttävä ihmiset uskaltavat osallistua keskusteluun ja/tai laittamaan viestiä. Olen aina kiinnostunut ihmisten ajatuksista ja tarpeista ja koitan auttaa parhaani mukaan.

Paras rekrytointivinkki, jonka multa aina saa on: KYSY.

Nimittäin jos et kysy, vastaus on aina varma ei. Älä päätä toisen puolesta, onko sun bisnes hänelle sopiva, äläkä ota ei -vastauksia henkilökohtaisena arvosteluna.

Ja kun olet loikannut verkostomarkkinoinnin maailmaan, tee se innolla. Innostus tarttuu ja se herättää kiinnostusta. Etsi oma kanavasi toimia, et voi tehdä viidellä alustalla laadukkaasti eli keskity yhteen tai kahteen kanavaa.

Jos haluat onnistua somessa, ole kärsivällinen. Somea pitää tehdä säännöllisesti. Ole aito,ole tavallinen. Tavallisuus on mielenkiintoista.” 

Lopuksi

Eikö olekin ihan superinspiroiva tarina? Elina on henkilö, jota ehdottomasti kannattaa seurata Facebookin puolella https://www.facebook.com/ElinanOriflame.

Jos kaipaat lisää vinkkejä Instagramiin, lataa maksuton minikoulutus Näin tavoitat unelma-asiakkaasi Instagramissa!

Tässä koulutuksessa opit:

  • Miten tavoitat unelma-asiakkaasi Instagramissa
  • Miten saat tilillesi jatkuvasti lisää uusia seuraajia [joita oikeasti kiinnostaa sun tili ja verkostotuotteet]
  • Yleisimmät mokat, mitkä tehdään tilin kasvattamisessa
  • Sekä tehokkaimmat buustivinkit tilisi kasvattamiseen

Pääset lataamaan koulutuksen klikkaamalla alla olevaa kuvaa.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder